I arbejdet med at analysere data, arbejdes der i en workshop over tre dage med udgangspunkt i Design Thinking, og helt konkret Design Thinking for Educators fra IDEO.
I denne proces udfører deltagerne brugerundersøgelser ud fra et undersøgelsesspørgsmål, hvorefter de deler deres erfaringer fra research med hinanden på tur. Herefter arbejdes der fælles med clustering i et affinity diagram. Output er high level User stories og "How might we" spørgsmål der skal drive den kreative proces.
Metoden er effektiv og sikrer ejerskab fra alle deltagere.
Pædagogisk tilrettelæggelse - Workshops - Engagement - Læring
Jeg har en stor rutine i at planlægge og facilitere udviklings og læringsprocesser. Jeg udvikler, planlægger og udfører og faciliterer oplæg, øvelser og workshops. Af workshops kan nævnes "Research" og "Indsamling og visuel formidling af data", begge hvor der arbejdes efter IDEOS Design Thinking for Educators. Og også "Userflow og Paperprototyping", hvor deltagerne med udgangspunkt i scenariomapping, effektivt får omsat deres ideer til et konkret wireflow og paperprototype.
I mit arbejde udfører jeg evalueringer af de udførte forløb, og anvender indsigter herfra til at forbedre. Jeg indgår pt. i et tæt tværfagligt samarbejde med mine to kollegaer på 2. semester, hvor jeg også fungerer som koordinator. Jeg har modtaget undervisning i didaktik og pædagogik, og jeg anvender værktøjer og teorier her fra til at kvalificere forløbene, foruden kontinuerlig evaluering og feedback.
Grundlæggende forståelse for IA - sortering, organisering og kategorisering af data
I faget Brugeroplevelse på Pba i Webudvikling udfordres de studerende i emnet Informationsarkitektur ved at give dem til opgave at registrere grøntsager. Formålet er at de tvinges ud af deres vante tankemønstre, for at opnå en forståelse for det helt grundlæggende i at sortere, organisere og kategorisere data og information.
De bliver bedt om at organisere ved brug af LATCH, Longitude, Alphabetical, Time, Category og Hierarchy, og undervejs går det op for deltagerne, hvor komplekse informationssystemer faktisk kan være. Alle mulige organiseringsstrategier listes op, og der udarbejdes herefter tre fiktive personas. På baggrung af dette idégenereres wireframes med udgangspunkt i én af de tre personas.
Måden hvorpå man skal strukturere sit indhold, bliver meget tydelig for deltagerne.
Userflow og paperprototyping
Paperprototyping er en effektiv og billig metode, når man arbejder agilt, og den sikrer hurtig fremgang i projektet, samt ejerskab og enighed uden at det har kostet alverden. Jeg gennemtænker mit flow ved brug af wireflow / userflow inden jeg laver en paperprototype.
I denne workshop får de studerende hand-on erfaring med metoderne, og får afprøvet to effektive metoder i arbejdet med deres interaktionsdesign.
Jeg har stor erfaring med at tilrettelægge og udføre online undervisning. Både som mere traditionel undervisning, vejledning og feedback, men også workshop formatet.
Jeg har desuden eksperimenteret med at lave digitale læringsforløb i Rise.Articulate. Her har jeg brugt forskellige medier; tekst, foto, video, quiz etc. for at gøre forløbene interessante og vedkommende.
Jeg har produceret en række digitale læringsforløb, der introducerer den studerende til teori og metode inden for et givent emne, så de er klar til praktisk arbejde på en workshop eller en praktisk anlagt undervisningsgang.
Digitale læringsforløb:
Userflow
Paperprototyping
Digital æstetik
Typografi
Brugercenteret Design - teori
Think aloud